År 2008 bestämde jag mig för att jag skulle delta på SM i tyngdlyftning kommande år 2009. Målet för mig var då att jag skulle stå på pallen och ta medalj. Så jag började planera redan ett år innan hur jag skulle komma dit. I planeringen för att stå på pallen ett år senare ingick träning som en del, att jag skulle träna tuffare och oftare. Förutom träningsprogrammet planerade jag även min kost och vad jag skulle få i mig, hur jag skulle återhämta mig med hjälp av sömn och vila.

På vägen till mitt mål så kände jag i mycket motstånd, jag kunde känna mig omotiverad och allt jag utförde kändes fel. Men jag hade bestämt mig för att delta på SM och det hade jag nästan glömt. Jag satt och funderade varför jag gör det här och fick tillbaka motivation och vilja genom att jag hade dialog med min tränare angående målet och vad jag ville åstadkomma.

Det är viktigt att hålla fast vid våra drömmar och fortsätta göra saker som är positiva i våra liv. Alla kan vi nå våra mål och uppfylla våra drömmar. Det slutade det året 2009 med att jag fick stå på pallen som var mitt mål. Jag klarade av det och jag är helt säker på att även du kan klara av att uppfylla dina mål. Det som krävs är att inte bara prata om vad vi bestämt oss för att göra utan också handla därefter.

-Skriv ner 2 saker du vill uppnå 2014
-Skriv ner varför och hur du kan upp nå det.
-Läs genom ett par gånger och fundera.

 

PT byIDRIS

PT byIDRIS